vineri, 24 iunie 2011

A "fi" sau a "avea"

“omul este ceea ce mananca”-Ludwig Feuerbach

  Consumatorul in ziua de azi parca a inceput sa turbeze de atata publicitate.
 Vrea totul si vrea acum. Drept urmare gura se face cat o sura. Ochi bulbucati incearca sa vada totul deoadata. Picioarele se straduiesc sa calce peste tot. Mainele cu disperare incearca sa stranga cat mai multe.
  Lucrul fara de care s-a trait veacuri la rand, acum ne este indespensabil. Opriti pentru cateva secunde curentul, gazele, internetul si gata – suntem ca si morti. Se pare ca nimic nu face un om  mai neputincios decat progresul.
 Asimilam ce putem, cu ce putem. Mestecam informatiile cu tot cu mancare. Rumegam, doar ca vacile parca produc si lapte… 

 Paine si circ! Poftiti. Pentru orice varsta, pentru orice obsesie. Umorul de prost gust si scandalul castiga audienta. Si parca doar asta si ne-a mai ramas. Drept urmare totul pare scandalos de amuzant.
 Trendul si moda ne fac sa aruncam astazi ceea ce era ne doream cu ardoare ieri. Consumatorul se straduieste sa descopere propriul stil. Ca rezultatat, ajunge sa nu mai semene cu nimic din ceea ce era.
 Limbajul a regresat la nivelul unui SMS. Copiii nu mai stiu in ce limba sa se exprime. Ramasitele intelectualitatii sunt in stare de soc.
  Unii consuma ca sa traiasca, altii traiesc ca sa consume. Mai este omul fiinta culturala si spirituala?  “A fi” sau “a avea”?  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu